Αναζήτηση
 
 




ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ 15 ΜΑΪΟΥ 2020


Οικογένεια. Μια λέξη τόσο μικρή, αλλά τόσο δυνατή. Πόσα μηνύματα κρύβει…..Πόσες εικόνες, στιγμές, συναισθήματα επαναφέρει στη μνήμη μας. Ένας θησαυρός που όλοι μας φυλάσσουμε καλά προστατευμένο μες στην καρδιά μας. Είναι το καταφύγιο που όλοι αναζητούμε και καταφεύγουμε σε αυτό.


Εκεί μαθαίνουμε τι σημαίνει ΑΓΑΠΗ, ΦΡΟΝΤΙΔΑ, ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ, ΣΤΟΡΓΗ. Μια ανοιχτή και γεμάτη «φωλιά». Το αίσθημα ασφάλειας, η αποδοχή, η εκτίμηση, η κατανόηση, η συμπαράσταση, η υποστήριξη, ο σεβασμός, η εμπιστοσύνη είναι αξίες που γεννιούνται μέσα στην οικογένεια. Όχι επειδή πρέπει. Απλά υπάρχουν και μας δίνουν υπόσταση. Μας δίνουν ζωή.

«Η οικογένεια είναι όπως τα κλαδιά σε ένα δέντρο… όλοι μεγαλώνουμε προς διαφορετικές κατευθύνσεις, αλλά οι ρίζες μας παραμένουν κοινές.»
Μπορεί να μην έχουμε ξεκινήσει το ταξίδι της ζωής μαζί από την αρχή και να συναντηθήκαμε στην πορεία. Αυτό δεν κάνει λιγότερο σημαντικό το δεσμό μας.

Έχουν περάσει πολλοί άνθρωποι απ’ τη ζωή μας σίγουρα. Με τον καιρό, θα περάσουν ακόμη περισσότεροι. Κάποιοι είναι περαστικοί και δεν είχαν ποτέ σκοπό να γίνουν μέρος της. Κάποιοι όμως, ήρθαν στη ζωή μας για να μείνουν. Οι άνθρωποι αυτοί κερδίζουν μια θέση στην καρδιά μας και γίνονται μια οικογένεια για εμάς, όπως έγινε η οικογένεια της ΣΤΡΟΦΗΣ.  

Μπορεί να μην μας συνδέει κάποιος δεσμός αίματος. Μας δένει όμως κάτι εξίσου σπουδαίο. Μια σχέση που στηρίζεται στην ειλικρίνεια και την εμπιστοσύνη. Μια σχέση μοναδική.

Γιατί η οικογένεια αποτελείται πάντα από ανθρώπους που βρίσκονται κοντά σου. Διατεθειμένοι να κάνουν τα αδύνατα δυνατά, για να δουν τα μάτια σου να λάμπουν από ευτυχία και το χαμόγελο σου να φωτίζει τον κόσμο. Είναι εκείνοι οι ξεχωριστοί άνθρωποι, που θα γίνουν το στήριγμά σου σε μια δυσκολία……. η πυξίδα σου, όταν χάσεις το μονοπάτι για κάποιον προορισμό σου.

Δε θα σου γυρίσουν ποτέ την πλάτη. Και ακόμα κι αν αντιστραφούν  οι ρόλοι και σε χρειαστούν, θα είσαι εκεί για να τους δείχνεις εσύ με τη σειρά σου το δρόμο. Είμαστε συνεπιβάτες στη ζωή. Είναι αυτή η δύναμη που παίρνει ο ένας από τον άλλον!

Σίγουρα έχουν υπάρξει στιγμές στη ζωή μας που νιώσαμε φοβισμένοι… χαμένοι. Ποιος ήταν εκεί πρώτος για να μας δώσει το χέρι να ξανασηκωθούμε, να βρούμε την ελπίδα; Απλά και μόνο να μας ακούσει. Να είναι εκεί….. Οι γονείς μας, τα αδέρφια μας, οι φίλοι μας, τα παιδιά μας και ο κύκλος μεγαλώνει. Δε σταματά. Γι’ αυτό και πρέπει να κάνεις ό,τι περνάει απ’ το χέρι σου για να τους κρατήσεις στη ζωή σου. Έχουμε πολλά ακόμα να μάθουμε και ν’ ανακαλύψουμε, μαζί. Σαν οικογένεια. Και δε θα βρεθεί κανένα εμπόδιο στο δρόμο μας. Το σημαντικό είναι να βρούμε αυτούς που αξίζουν και να τους κρατήσουμε δίπλα μας. Να κατανοήσουμε πόσο τυχεροί είμαστε που βρέθηκαν στο δρόμο μας. Κανείς δεν είπε ότι το ταξίδι αυτό είναι εύκολο. Είναι όλα αυτά τα μικρά πράγματα που κάνουμε καθημερινά, που μόνα τους δε σημαίνουν τίποτα, αλλά όλα μαζί σημαίνουν τα πάντα.

Η οικογένεια είναι μια πράξη αφοσίωσης. Ένας δεσμός συναισθηματικός……. κι έρχεται πάντα να σου θυμίσει πόσο σημαντικός είσαι. Άλλωστε εκείνη μας άνοιξε την πόρτα της ζωής και θα την έχει ανοιχτή πάντα για να περιμένει τα μέλη της στην αγκαλιά της. Κι αν ξεχάσαμε, παρασυρθήκαμε, κάναμε λάθη ποτέ δεν είναι αργά για την οικογένεια, να τρέξουμε πίσω σε αυτήν. Ένα σ' αγαπώ, μια συγγνώμη, ένα χαμόγελο, μια αγκαλιά διαθέτουμε όλοι... ας τα χαρίσουμε στους ανθρώπους μας!

Οικογένεια σημαίνει πως κανείς δεν μένει πίσω και δεν ξεχνιέται.
Οι φράσεις “κάποτε” ή “μια απ’ αυτές τις μέρες” χάνουν το νόημά τους.

Η οικογένεια είναι ένα σημαντικό και πολύτιμο δώρο. Σου χαρίζει αυτόματα την ελευθερία να είσαι ο εαυτός σου. Και όταν μπορείς να είσαι ο εαυτός σου, μπορείς να τον δεις, να τον γνωρίσεις, να τον συγχωρέσεις για τα λάθη του, να τον αλλάξεις και να τον αγκαλιάσεις. Να μάθεις πως είναι ν’ αγαπάς και να σε αγαπούν!
 
Γι’ αυτό κάθε μέρα για εμάς είναι Ημέρα της Οικογένειας.


 
 
  Αρχική Σελίδα Σύνδεσμοι Sitemap Επικοινωνία  
Σύλλογος Οικογένειας του Θεραπευτιού Προγράμματος ΚΕΘΕΑ-ΣΤΡΟΦΗ
Φύλης 150, 112 51, Αθήνα :: Τηλ: 210-82 15 294 :: Fax: 210 88 15 034 :: E-mail: [email protected]
Αριθμός Λογαριασμού Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος: 155/296067-23

@ 2010 All rights reserved | Ανάπτυξη και φιλοξενία: Komvos.gr