Αναζήτηση
 
 
Συμβολή της οικογένειας στη διαδικασία της απεξάρτησης


Εδώ, στο ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ, η οικογένεια μαθαίνει έναν άλλο κώδικα επικοινωνίας με τα παιδιά που κάνουν την προσπάθειά τους για απεξάρτηση μαζί και με τα άλλα μέλη της οικογένειας.
Γονείς ή κηδεμόνες και αδέλφια, μέσα από τις θεραπευτικές διεργασίες του προγράμματος εκπαιδεύονται να βλέπουν και να αντιμετωπίζουν τα θέματα που προκύπτουν από την εμπλοκή ενός μέλους της οικογένειας με την χρήση ουσιών, με έναν διαφορετικό τρόπο.
Συμμετέχοντας στο πρόγραμμα, μπορείς να ξεπεράσεις τον πανικό, την αδυναμία, τις ενοχές και να ξαναβρείς τη δύναμή σου. Μαθαίνεις να στηρίζεις βήμα-βήμα την προσπάθεια του παιδιού σου, και βρίσκεις τρόπους να το κατευθύνεις στην Κοινότητα. Μαθαίνεις να ξεχωρίζεις τις συμπεριφορές που ευνοούν τη χρήση και να τις τροποποιείς. Μαθαίνεις να εξελίσσεσαι στο ρόλο σου ως γονιός, μοιράζοντας τις δυσκολίες σου και με άλλους γονείς με κοινό πρόβλημα.
Εδώ, ενθαρρύνεται η επικοινωνία και ενισχύεται η ποιοτικότερη σύνδεση των μελών της οικογένειας, μέσω της αλήθειας, της αγάπης και του νοιαξίματος.

Με την αλλαγή νοοτροπίας στον τρόπο λειτουργίας του ίδιου του γονιού και κατά συνέπεια όλης της οικογένειας, το παιδί μόλις τελειώσει το πρόγραμμα θα είναι σε ένα αλλιώτικο οικογενειακό περιβάλλον που θα έχει «δουλέψει» πράγματα, γιατί, σε διαφορετική περίπτωση, ένα παιδί που τελειώνει και επιστρέφει στο ίδιο «δυσλειτουργικό» οικογενειακό περιβάλλον, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος υποτροπής.

 
 
  Αρχική Σελίδα Σύνδεσμοι Sitemap Επικοινωνία  
Σύλλογος Οικογένειας του Θεραπευτιού Προγράμματος ΚΕΘΕΑ-ΣΤΡΟΦΗ
Φύλης 150, 112 51, Αθήνα :: Τηλ: 210-82 15 294 :: Fax: 210 88 15 034 :: E-mail: strofifa@otenet.gr
Αριθμός Λογαριασμού Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος: 155/296067-23

@ 2010 All rights reserved | Ανάπτυξη και φιλοξενία: Komvos.gr