Αναζήτηση
 
 
Γίνε εθελοντής


Στην εποχή μας με τα τόσα μεγάλα προβλήματα (πείνα, ανεργία, οικονομική κρίση, ναρκωτικά…) η εθελοντική προσφορά βοήθειας μπορεί να προσφέρει τα μέγιστα στην προσπάθεια άμεσης ανακούφισης των ανθρώπων από τον πόνο και τη δυστυχία. Συνήθως ακούμε και βλέπουμε μέσα από τα ΜΜΕ να μιλάνε για την μάστιγα της εποχής μας, τα ναρκωτικά. Στις πιο πολλές περιπτώσεις, τους περισσότερους από εμάς λίγο μας αγγίζει το μεγάλο αυτό πρόβλημα της εποχής μας και είναι λίγοι αυτοί που πραγματικά ευαισθητοποιούνται, και ακόμα λιγότεροι αυτοί που ουσιαστικά θέλουν να προσφέρουν στην αντιμετώπισή του.

Μέχρι που σε πολλούς από εμάς «το πρόβλημα χτυπάει και την δική μας πόρτα. Είμαι και εγώ σχεδόν πέντε χρόνια σε αυτό το χώρο και μπορώ να μιλήσω «εκ των έσω’ γι αυτά που έζησα, είδα και άκουσα προσπαθώντας με όλες μου τις δυνάμεις να βοηθήσω το παιδί μου και να σταθώ δυνατή δίπλα του.

Ο πόνος , η απελπισία, ο φόβος είναι τα συναισθήματα που με κυριάρχησαν ευθύς εξ αρχής και με οδήγησαν στην πόρτα της ΣΤΡΟΦΗΣ. Εκεί βρέθηκαν άνθρωποι που μου άπλωσαν τα χέρια, μου έδωσαν κουράγιο, μου έδειξαν το δρόμο και με έμαθαν πώς να παλεύω τη φοβερή μάστιγα της εποχής μας τα ναρκωτικά. Αυτοί οι άνθρωποι, οι λεγόμενοι «leaders» είναι γονείς και αυτοί που κάποτε πέρασαν από τα ίδια δύσβατα μονοπάτια με μένα, ξεπέρασαν το πρόβλημα τους και γύρισαν να βοηθήσουν συνάνθρωπούς τους και να τους δείξουν το δρόμο για την επανένταξη.

Οι «leaders» με την εμπειρία και την αγάπη τους βοήθησαν, βοηθούν και πάντα θα βοηθούν ουσιαστικά όλους τους γονείς για να αντιμετωπίσουν τα ναρκωτικά. Σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται, όλοι πρέπει να στεκόμαστε αρωγοί στους «leaders» και πάντοτε με εθελοντική διάθεση και να ενώσουμε όλοι μαζί τις δυνάμεις μας για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Πρέπει όλοι να κατανοήσουμε ότι στην εποχή μας τα ναρκωτικά δεν είναι πολύ μακριά. Θα έλεγα μάλιστα ότι είναι πολύ κοντά. Είναι στα σχολεία μας, στο κατώφλι του σπιτιού μας και δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο να χτυπήσουν και την δική μας πόρτα. Όλοι λοιπόν πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα.

Να ευαισθητοποιούμαστε κάθε φορά που ακούμε για το πρόβλημα και όπου μπορούμε να τείνουμε χείρα βοηθείας σε κάθε συνάνθρωπό μας που έχει ανάγκη για να βγει απ’ αυτή τη δίνη.

Μην διστάζεις…..ΓΙΝΕ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ

ΚΑΤΕΡΙΝΑ

 
 
  Αρχική Σελίδα Σύνδεσμοι Sitemap Επικοινωνία  
Σύλλογος Οικογένειας του Θεραπευτιού Προγράμματος ΚΕΘΕΑ-ΣΤΡΟΦΗ
Φύλης 150, 112 51, Αθήνα :: Τηλ: 210-82 15 294 :: Fax: 210 88 15 034 :: E-mail: strofifa@otenet.gr
Αριθμός Λογαριασμού Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος: 155/296067-23

@ 2010 All rights reserved | Ανάπτυξη και φιλοξενία: Komvos.gr